ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ εκδρομη ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

εκδρομεσ

μουσειακη εκδρομη

Κωδ: C3

160€ *

Μία εκδρομή-ταξίδι στον χρόνο όπου γνωρίζουμε την ιστορία της Τήνου μέσα από τα μουσεία της και τους αρχαιολογικούς της χώρους.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

Τι περιλαμβάνει

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Τήνου θα μας ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο για να γνωρίσουμε την Τήνο καλύτερα. Ξεκινώντας από την Χώρα ( ή από το κατάλυμα, κατόπιν συνεννόησης), επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό μουσείο της Τήνου που βρίσκεται στην Χώρα. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στα Κιόνια το οποίο υπήρξε σημαντικό ιερό πανελληνίως στην αρχαιότητα, ενώ από την μεγάλη στοά με τις κίονες που περιείχε πήρε την ονομασία της και η τοποθεσία “Κιόνια”.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην ενδοχώρα του νησιού και συγκεκριμένα στο ενετικό κάστρο του Εξωμβούργου. Το Εξώμβουργο το οποίο είναι το 2ο μεγαλύτερο βουνό της Τήνου φιλοξενούσε στους αρχαίους χρόνους την αρχαία πόλη της Τήνου, ενώ κατά τον μεσαίωνα χτίστηκε το ενετικό κάστρο, το πιο ισχυρό κάστρο του Αιγαίου το οποίο ήταν απόρθητο. Εκεί θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα ερείπια του κάστρου και θα ενημερωθούμε για την ιστορία του.

Τέλος η διαδρομή μας καταλήγει στον Πύργο. Το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου με πλούσια παράδοση στο μάρμαρο. Ο Πύργος ήταν η γενέτειρα πολλών φημισμένων μαρμαροτεχνιτών, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς. Εκεί θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μουσείο μαρμαροτεχνίας όπου θα γνωρίσουμε την σημαντική ιστορία του μαρμάρου στην Τήνο, ενώ μπορούμε ακόμα να επισκεφθούμε και το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο. Μετά την ξενάγηση μας στα μουσεία θα κάνουμε ένα διάλειμμα στην περίφημη πλατεία του χωριού με το αιωνόβιο πλάτανο που δεσπόζει στο κέντρο.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε πίσω στην Χώρα από διαφορετική διαδρομή, παίρνοντας εικόνες από διαφορετικό κομμάτι του νησιού.

ΠΑΚΕΤΟ ΕΩΣ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΑΚΕΤΟ ΕΩΣ 9 ΑΤΟΜΑ

160€

* (η τιμή αφορά το πακέτο)

290€

*(η τιμή αφορά το πακέτο)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ