ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

θρησκευτικη εκδρομη

Κωδ: C2

140€ *

Μία ιδιαίτερη εκδρομή και γνωριμία με τους πιο σημαντικούς τόπους λατρείας των δύο χριστιανικών δογμάτων (Ορθόδοξοι και Καθολικοί) που συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία εδώ και αιώνες στο νησί.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

Τι περιλαμβάνει

Η εκδρομή μας ξεκινάει από την Χώρα ( ή από το κατάλυμα, κατόπιν συνεννόησης) και επισκεπτόμαστε το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Τήνου. Ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά ιδρύματα στην Ελλάδα όπου εκατοντάδες επισκέπτες προσέρχονται όλο τον χρόνο για να προσκυνήσουν. Εκεί θα περιηγηθούμε στους χώρους του και θα μάθουμε την ιστορία του.
Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας) το οποίο είναι κτισμένο τον 11ο αιώνα. Το μοναστήρι είναι κτισμένο σαν φρούριο το οποίο περικλείει εσωτερικά την μικρή κοινότητα των γυναικών μοναχών που μοιάζει με μικρό χωριό.
 
Έπειτα συνεχίζουμε στην ενδοχώρα του νησιού και επισκεπτόμαστε την Μονή των Ουρσουλινών η οποία λειτουργεί πλέον ως μουσείο. Η μονή ιδρύθηκε το 1864 από το καθολικό τάγμα των Ουρσουλινών και λειτούργησε για 100 περίπου χρόνια  όπου εκτός μονή λειτούργησε και ως σχολείο θηλέων το οποίο ήταν πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Οι χώροι του έχουν μείνει ανέπαφοι ταξιδεύοντας νοερά τον επισκέπτη του μουσείου πίσω στο χρόνο.
 
Τέλος επισκεπτόμαστε το χωριό Κώμη και συγκεκριμένα τη καθολική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Μία από τις μεγαλεπίβολες καθολικές εκκλησίες των καθολικών χωριών της Τήνου.
 
Στη συνέχεια επιστρέφουμε πίσω πάλι στην Χώρα ή στο κατάλυμα.

ΠΑΚΕΤΟ ΕΩΣ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΑΚΕΤΟ ΕΩΣ 9 ΑΤΟΜΑ

140€

(η τιμή αφορά το πακέτο)

270€

(η τιμή αφορά το πακέτο)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ