ΔΙΑΛΕΞΕ THN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

Πυργος-πανορμοσ-πυργοσ

κωδ: A3

€35

Μία ιδιαίτερη πεζοπορία στην καρδιά των μαρμαροχωριών, τον τόπο που ενέπνευσε δεκάδες φημισμένους καλλιτέχνες, την γενέτειρα του Γιαννούλη Χαλεπά εκεί που τα πάντα είναι χτισμένα μόνο από πέτρα και μάρμαρο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Τι περιλαμβάνει

Μία ιδιαίτερη και όμορφη διαδρομή στην καρδιά των μαρμαροχωριών, τον Πύργο. Ο Πύργος έχει ένα ιδιαίτερο “δέσιμο” με το μάρμαρο. Εκεί είναι που το μάρμαρο σμιλεύτηκε από πολλούς τηνιακούς μαρμαρογλύπτες αλλά και το ίδιο σμίλεψε γενιές που έζησαν με αυτό το υλικό που υπάρχει σε τόσο μεγάλη αφθονία σε αυτή την περιοχή. Τόνοι από τηνιακό μάρμαρο ταξίδεψαν σε όλες τις γωνιές της μεσογείου και μαζί τους δεκάδες Τηνιακοί μαρμαρογλύπτες που έψαχναν την τύχη τους στα ξένα μέρη.

Η διαδρομή μας ξεκινάει με μια ξενάγηση στα σοκάκια του χωριού όπου το μάρμαρο “ξεχειλίζει” πραγματικά από παντού. Θα επισκεφθούμε το μουσείο μαρμαροτεχνίας το οποίο είναι ένα στολίδι για την ιστορία του τόπου. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στην περίφημη πλατεία του χωριού για καφέ ή γλυκό.

Μετά το διάλειμμά μας συνεχίζουμε την πεζοπορία μας προς τον  Πάνορμο. Ο πάνορμος είναι ένας γραφικός όρμος με αρκετά παραλιακά ταβερνάκια. Εκεί υπάρχει και η δυνατότητα για φαγητό. Έπειτα συνεχίζουμε προς την παραλία Ρώχαρη όπου από εκεί ξεκινάμε την ανηφορική μας διαδρομή με επιστροφή πίσω στο Πύργο.

 

 

ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

35€

40€

Σημείωση:

  1. το ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ για 4-6 άτομα γίνεται :   30€
  2. το ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ για 7-9 άτομα γίνεται :   25€
  3. το ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ για 10-12 άτομα γίνεται :   20€

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ