ΔΙΑΛΕΞΕ την πεζοπορια ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

ταραμπαδοσ- κωμη

κωδ: Α2

€40

Εύκολη κατηφορική διαδρομή, με αρκετό πράσινο, γνωρίζοντας 4 από τα καθολικά χωριά της ενδοχώρας

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Τι περιλαμβάνει

H διαδρομή μας ξεκινάει από το χωριό Ταραμπάδος ο οποίος είναι γνωστός για την “Κοιλάδα με τους περιστεριώνες”. Μια λαγκαδιά με τους πιο περίτεχνους  και σε πιο καλή κατάσταση περιστεριώνες του νησιού μας. Αφού μπούμε μέσα στο χωριό και τους θαυμάσουμε από μακρυά συνεχίζουμε την διαδρομή προς το χωριό Κάμπος. Ένα όμορφο χωριό όπου το καλοκαίρι γίνεται και η γιορτή μελιού. Εκεί υπάρχει και το μουσείο μοντέρνας τέχνης “Κώστας Τσόκλής” το οποίο ειναι ανοιχτό τους καλοκαιρινούς μήνες και στο οποίο μπορούμε να κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς το χωριό “Λουτρά” αφού διασχίσουμε ένα από τα πιο όμορφα καλντερίμια του νησιού το οποίο περνάει από μια καταπράσινη κοιλάδα. Στα Λουτρά έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το μουσείο της Μονής Ουρσουλινών το οποίο έχει μεγάλο λαογραφικό ενδιαφέρον. Το 1862 ιδρύθηκε ως μοναστήρι από το τάγμα των Ουρσουλινών ενώ αργότερα λειτουργούσε ως σχολείο θηλέων και το οποίο θεωρούταν πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.Οι χώροι έχουν μείνει ανέπαφοι ταξιδεύοντας τον επισκέπτη του μουσείου σε μια άλλη εποχή. Το μουσείο είναι ανοιχτό μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 Μετά τα Λουτρά συνεχίζουμε την κατηφορική μας διαδρομή, παράλληλα με την λαγκαδιά, προς το χωριό Περάστρα όπου συναντάμε μερικούς από τους πιο παλιούς περιστεριώνες του νησιού καθώς περνάμε και από το  ερειπωμένο μεσαιωνικό χωριό “Λάζαρος”  όπου διακρίνουμε μερικά από τα ερείπια των σπιτιών.  Η Περάστρα είναι ένα μικρό καταπράσινο χωριό με λίγους μόνιμους κατοίκους, χτισμένο πάνω στον ποταμό που τον διαρρέει και το οποίο έχει ένα πανέμορφο τοξωτό γεφύρι.

Η διαδρομή καταλήγει στο χωριό “Κώμη” ένα από τα μεγαλύτερα του νησιού, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πιο μεγάλη αγροτική περιοχή η οποία λέγεται “Λιβάδι”. Έτσι το χωριό έχει πλούσια αγροτική ζωή αφού αρκετοί από τους κατοίκους του είναι αγρότες. Την άνοιξη διοργανώνεται στην Κώμη κάθε χρόνο και η γιορτή αγκινάρας, όπου υπάρχει μεγάλη παραγωγή από τους κατοίκους του.

ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

40€

45€

Σημείωση:

  1. το ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ για 3-4 άτομα γίνεται :   35€
  2. το ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ για 5-8 άτομα γίνεται :   30€
  3. το ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ για 9-12 άτομα γίνεται :   20€

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ