ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

γυροσ εξωμβουργου

Κωδ: A1

40€

Kυκλική διαδρομή γύρω από τον γρανιτένιο βουνό του Εξωμβούργου, γνωρίζοντας παράλληλα 3 χωριά της ενδοχώρας

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

Τι περιλαμβάνει

Μία πολύ ενδιαφέρουσα κυκλική διαδρομή όπου έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τρία καθολικά χωριά της ενδοχώρας. Στα Λουτρά έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το μουσείο της Μονής Ουρσουλινών το οποίο έχει μεγάλο λαογραφικό ενδιαφέρον. Το 1862 ιδρύθηκε ως μοναστήρι από το τάγμα των Ουρσουλινών ενώ αργότερα λειτουργούσε ως σχολείο θηλέων και το οποίο θεωρούταν πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.Οι χώροι έχουν μείνει ανέπαφοι ταξιδεύοντας τον επισκέπτη του μουσείου σε μια άλλη εποχή. Το μουσείο είναι ανοιχτό μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη συνέχεια ανηφορίζουμε στο χωριό Κουμάρος και έπειτα φτάνουμε στο Εξώμβουργο το οποίο είναι το 2ο μεγαλύτερο βουνό της Τήνου. Εκεί θα επισκεφθούμε τα ερείπια του ενετικού κάστρου και θα θαυμάσουμε την θέα από την κορυφή του βουνού. Έπειτα η διαδρομή γίνεται κατηφορική όπου επισκεπτόμαστε το χωριό “Ξυνάρα” το οποίο από τους ενετικούς χρόνους μέχρι τις μέρες μας είναι η καθέδρα της καθολικής αρχιεπισκοπής.

Τέλος η διαδρομή μας καταλήγει πάλι πίσω στα Λουτρά, όπου υπάρχει η δυνατότητα για μεσημεριανό φαγητό σε υπαίθριο χώρο με τοπικά εδέσματα μέσω catering.

 

ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΕΞΤΡΑ ΠΑΚΕΤΟ

40€

45€

60€

Σημείωση:

  1. Κόστος  “ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ” για 3-4 άτομα :   35€
  2. Κόστος  “ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ” για 5-8 άτομα :   30€
  3. Κόστος  “ΑΠΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ” για 9-12 άτομα :  20€

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ