ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΕΣ-ΑΓΑΠΗ

κωδ: D2

€60 *

Μικρή πεζοπορία στην κοιλάδα με τους περιστεριώνες στο χωριό “Αγάπη”. Γνωρίζουμε από κοντά αυτά τα μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία και μαθαίνουμε για την ιστορία τους.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ το πακετο

Τι περιλαμβάνει

Η ξενάγηση μας περιλαμβάνει μια μικρή πεζοπορία και ιστορική αναφορά στους περιστεριώνες.

Οι περιστεριώνες θεωρούνται το σήμα κατατεθέν της Τήνου αφού έχει τους περισσότερους από κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα. Τα παλιότερα χρόνια εκτρέφαν τα περιστέρια για την τροφή καθώς επίσης χρησιμοποιούσαν και την κουτσουλιά στα χωράφια αφού θεωρείται ως εξαίσιο λίπασμα.  Το ιδιαίτερο με τους περιστεριώνες ειναι ο περίτεχνος εξωτερικός διάκοσμος που κοσμεί τους τοίχους του κτίσματος γεγονός  που τους κατατάσσει  ως μοναδικά μνημεία λαογραφικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως.

Η διαδρομή μας ξεκινάει από το γεφύρι πριν το χωριό Αγάπη όπου  κατευθυνόμαστε παράλληλα με τον ποταμό. Εκεί συναντάμε αρκετούς διάσπαρτους περιστεριώνες όπου κάνουμε μια στάση για ιστορική περιγραφή. Στη συνέχεια διασχίζουμε τον ποταμό και μπαινουμε στο χωριό Αγάπη. Ένα από τα παλιότερα και πιο γραφικά χωριά του νησιού. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα για στάση σε ένα από τα καφέ του χωριού. Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης από διαφορετική διαδρομή. 

ΠΑΚΕΤΟ ΕΩΣ 2 ΑΤΟΜΑ

ΠΑΚΕΤΟ ΕΩΣ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΑΚΕΤΟ ΕΩΣ 8 ΑΤΟΜΑ

60€

* (η τιμή αφορά το πακέτο)

80€

* (η τιμή αφορά το πακέτο)

100€

* (η τιμή αφορά το πακέτο)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ